Вища освіта в Празі!
- Tanja
- Я тут недавно...
- Контактна інформація:
Вища освіта в Празі!
Привіт всім! мене звуть Таня. Я навчаюсь і працюю в Празі, Чехія. Можливо хтось з форумчан теж хоче продовжити навчання в Європі? пишіть! З радістю відповім на всі запитання! 

- san
- Модератор
- Контактна інформація:
Особисто я емігрувати не збираюся, наразі... 8)
А навіщо в Україні чеська освіта, я не розумію...
Вважаю, що оптимальним є навчання за корисною і конкурентноздатною спеціальністю в одному з "старих" ВУЗів України.
Тобто НУЛП, КПІ, ЛНУ, КНУ і т.п.
Ніяких приватних "всеукраїнських академій управління персоналом", "міжнародних академій всеукраїнського менеджменту", а також "університетів", що виросли на базі педінститутів і технікумів
Потрібно гуманітарну освіту - універи ім.Шевченка і Франка
Технічну - політехи, або спеціалізовані інститути (академії) авіації, будівництва, з"язку, нафти і газу і т.п.
Також ІМХО марно йти на нововідкриті ("комерційні") гуманітарні спеціальності в традиційно технічних ВУЗах і навпаки
Наприклад навчатись іноземних мов в НУЛП
Чого можна навчитися в "Європі", я не знаю...
Більшість дипломів взагалі не можна буде застосувати в Україні.
Наприклад економічний, юридичний, будівельний (хоча ще не бачив нікого, хто там навчався технічній спеціальності) і т.п.
Медичний теж під сумнівом...
Взагалі всі більш-менш серйозні спеціальності "прив"язані" до законодавства тієї чи іншої країни"...
Як виняток різноманітні там психології, культурознавства, філософії, мистецтва і т.п.
Зрештою ІМХО на них взагалі не варто навчатися
Можливо буде корисним післядипломне навчання, чи якесь підвищення кваліфікації. Але коли вже є український диплом.
П.С. Зрештою в основному ІМХО місце навчання і заодно спеціальність вибирають з інших критеріїв: круто, модно, можна вийти заміж за киянина (львівшького), імігрувати в США (Чехію) і т.п.
А ВУЗ - для прикриття
П.П.С. Зрештою то і є великою сучасною проблемою абітурєнтів... А з часом це стане великою проблемою всієї країни. Кваліфіковані спеціалісти вимирають як динозаври! А молодь приходить "псевдоспеціалістами". Тобто спеціалістами з невідомо чого... Нікому непотрібних галузей.
А навіщо в Україні чеська освіта, я не розумію...

Вважаю, що оптимальним є навчання за корисною і конкурентноздатною спеціальністю в одному з "старих" ВУЗів України.
Тобто НУЛП, КПІ, ЛНУ, КНУ і т.п.
Ніяких приватних "всеукраїнських академій управління персоналом", "міжнародних академій всеукраїнського менеджменту", а також "університетів", що виросли на базі педінститутів і технікумів

Потрібно гуманітарну освіту - універи ім.Шевченка і Франка
Технічну - політехи, або спеціалізовані інститути (академії) авіації, будівництва, з"язку, нафти і газу і т.п.
Також ІМХО марно йти на нововідкриті ("комерційні") гуманітарні спеціальності в традиційно технічних ВУЗах і навпаки

Чого можна навчитися в "Європі", я не знаю...
Більшість дипломів взагалі не можна буде застосувати в Україні.
Наприклад економічний, юридичний, будівельний (хоча ще не бачив нікого, хто там навчався технічній спеціальності) і т.п.
Медичний теж під сумнівом...
Взагалі всі більш-менш серйозні спеціальності "прив"язані" до законодавства тієї чи іншої країни"...
Як виняток різноманітні там психології, культурознавства, філософії, мистецтва і т.п.
Зрештою ІМХО на них взагалі не варто навчатися

Можливо буде корисним післядипломне навчання, чи якесь підвищення кваліфікації. Але коли вже є український диплом.
П.С. Зрештою в основному ІМХО місце навчання і заодно спеціальність вибирають з інших критеріїв: круто, модно, можна вийти заміж за киянина (львівшького), імігрувати в США (Чехію) і т.п.
А ВУЗ - для прикриття

П.П.С. Зрештою то і є великою сучасною проблемою абітурєнтів... А з часом це стане великою проблемою всієї країни. Кваліфіковані спеціалісти вимирають як динозаври! А молодь приходить "псевдоспеціалістами". Тобто спеціалістами з невідомо чого... Нікому непотрібних галузей.
- Rona
- Частий гість
- Контактна інформація:
Я зрозуміла, що тут не йдеться про іміграцію, а конкретно про навчання. Не думаю, що освіта безплатна. Тоді вже краще вчитися у нас, тим більше, коли працювати намірена в Україні. І взагалі вчитися і працювати , як було сказано, там де збираєшся жити. От імігрують багато з інженерними дипломами, а в них питають підтвердження
- san
- Модератор
- Контактна інформація:
От і я про то...І взагалі вчитися і працювати , як було сказано, там де збираєшся жити.

В іншому випадку нема резону вчитися за бугром...
Все решта дописав в розвиток теми про вибір спеціальності і ВУЗу і під впливом вражень від спілкування з цьогорічною абітурою і студентами, особливо молодших курсів...
die Große Schlange
- vanya
- Адміністратор
- Контактна інформація:
Таня конкретно не написала чи збирається вона там залишитись чи ні. Підозрюю, що таки збирається
Тому і вчиться. Бо вчитись за кордоном і працюватив Україні - трохи несерйозно, та ще й економічно не вигідно
В Україні можна отримати хорошу освіту, доклавши трохи зусиль зі свого боку.
P. S. А чи не звичайний спамер наша Таня?
Її домашня сторінка наштовхує на таку думку. Але якщо Таня буде поводити себе як людина (наприклад писати в цій темі), то ми не будемо її банити 

P. S. А чи не звичайний спамер наша Таня?

- Tanja
- Я тут недавно...
- Контактна інформація:
Ще раз привіт! Прочитала я Ваші коментарії... Сумно, що Ви думаете. що я "спамер"
Я родом з Долинського району, і хотіла розповісти, що не так вже й погано навчатись "за бугром"! Тут досить непогано
Звичайно навчання платне, але всіх студентів академія забезпечує роботою. Можливо Ви маєте рацію, що навчатись в Україні краще, але тут більше можливостей. Тим більше "за бугром" приходиться пройти "школу життя". І багато кому це стає в пригоді в дальшому розвитку.

- vanya
- Адміністратор
- Контактна інформація:
- Tanja
- Я тут недавно...
- Контактна інформація:
- san
- Модератор
- Контактна інформація:
- Tanja
- Я тут недавно...
- Контактна інформація:
-
- Контактна інформація:
- vanya
- Адміністратор
- Контактна інформація:
- Pavel
- Контактна інформація:
Вчіть мову!
Якщо хтось хоче вчитись за кордоном і нормально там влаштуватись то першим ділом треба відмінно знати їхню мову! Бо нормальної роботу (тобто нормально оплачуваної) в ЧР без знання «cestiny» нічого крім «строймо-ресторанів» не світить. Будете там як в нас представники з Вірменії чи Грузії, говорити суржиком і хотіти хорошої роботи. 

-
- Контактна інформація:
Re: Вища освіта в Празі!
Taniysenka!!!!!! ja zovsim ne zgodna z ysima xto puse protu nav4annia zakordonom!!!!!!! adze v Ykrajini z nasumu poriadkamu nema nijakux realnux perspektuv !!!!
A sodo vartosti nav4annia v 4exiji to v derzavnux VYZax vono dezkostovne!!!
ja takos xo4y nav4atus v Prazi i dyze xotila b otrumatu dejaky informazijy!!!!!

ja takos xo4y nav4atus v Prazi i dyze xotila b otrumatu dejaky informazijy!!!!!
- san
- Модератор
- Контактна інформація:
Re: Вища освіта в Празі!
А де їм узятися, тим перспективам?adze v Ykrajini z nasumu poriadkamu nema nijakux realnux perspektuv
Якщо всі роз'їдуться по аравійських гаремах і чешських цукровнях?
die Große Schlange
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість