Сторінка 1 з 1

Підвищення швидкодії процесора

Додано: 06.09.2007 07:29
Rona
Як правильно розігнати процесор і чи хтось вже пробував це робити?

Додано: 06.09.2007 08:31
san
Залежно який...
В загальному необхідно зробити комбінацію з 3 речей (ІМХО):
підняти частоту шини, підняти множник, відповідно збільшити напругу живлення, зменшити температуру...
Колись бавився на древніх процах. :twisted: Там часто був солідний запас "міцності" через недосконалість технологій.

Зараз, на сучасних процах потреби не бачу. Крім того для досягненя більшої продуктивності комп"ютера вцілому більш важливо правильний добір ОЗУ, жорсткого диску і відеоадаптера.

От зараз переконуюсь зрівнявши вдало вкомплектований старий комп з Sempron 2600+ і новий Athlon 64 X2 Dual Core 4000+
В тих програмах, що мені порібні, суттєвого приросту продуктивності не помітив - великий час доступу до вінта Samсунь. :(

І ще тре саму ОС оптимізувати :) Велику частину продуктивності просто з"їдає фрагментований вінт і "штатні" Вікна :evil:

Одним словом ІМХО розгін, то швидше спорт такий... :lol:
Бо за витрачений час простіше заробити грошей на новий проц.

П.С. Правильно робити то обережно :) Плата з контролем температури проца (99% сучаних) не дасть йому задиміти... В основному :twisted:
А перші Пеньки тре було пальцем мацати :lol:

Додано: 06.09.2007 10:34
vanya
Зараз більше чи менше безпечний розгін в домашніх умовах не дає настільки відчутного приросту продуктивності, як це було ще кілька років тому. Як сказав san, зараз то дійсно стало більше спортом, ніж практичною необхідністю :) Краще підберіть нормальну платформу (материнську плату) і в майбутньому ви зможете робити непогані апгрейди пам'яті, проца, вінта, відеокарти, і самої материнки якщо треба. Таким чином можна витрачати на кожне обновлення всього по кілька у. о. (ну інколи не так вже дуже й кілька, але дешевше як новий комп :) ).
Якщо не вистачає знань по залізу - шукайте знайомого, який трохи шарить і вже таке робив.
Я особисто дуже рідко міняю комп'ютери повністю :) і всім раджу, в кого кишені сильно не обтяжені ;)

Додано: 07.09.2007 02:10
Rona
Взагалі-то не хочеться купляти нову материнку(поки-що).Цей компютер тільки 5 років тому зібрала. Та для компа це дуже давно. Вже пробувала піднімати частоту шини до 300 МГц в ВІОS. Це якраз дало на виході 2,7 ГГц. Нібито комп стартував. Але температура навіть при Ворд піднялася до 45С. Ну і звичайно чіп почав перегріватися і память. Прийшлося повернутися назад. Зате найшла хорошу утіліту NiBiTor. Практично дозволяє робити все з ВІОS (Це коли у кого відеокарта Nvidia), але бажано мати трохи навики, щоб не добити повністю. Але що з цього взяла добре, це те, що практично не шумить кулер. Деколи і не зрозумієш чи працює комп, чи ні.

Додано: 04.11.2007 23:29
daun
Rona писав:Взагалі-то не хочеться купляти нову материнку(поки-що).Цей компютер тільки 5 років тому зібрала. Та для компа це дуже давно. Вже пробувала піднімати частоту шини до 300 МГц в ВІОSо мати трохи навики, щоб не добити повністю. Але що з цього взяла добре, це те, що практично не шумить кулер. Деколи і не зрозумієш чи працює комп, чи ні.
Що значить до 300 Мгц (це по FSB звідки такий перерахунок 2700) можна більш докладніше про NiBiTor :? :? :?

Додано: 04.11.2007 23:34
daun
Rona писав:Зате найшла хорошу утіліту NiBiTor. Практично дозволяє робити все з ВІОS (Це коли у кого відеокарта Nvidia), але баж
RONA звідки такі припущення ,цей софт для мам NVIDIA

Додано: 05.11.2007 01:39
Rona
NiBiTor 3.5a: настройка видеокарт NVIDIA
Программа предназначена для настройки BIOS. Программа поддерживает последние модели видеокарт NVIDIA и дает возможность всем владельцам этих устройств получить доступ ко всем расширенным функциям, поддерживаемым прошивкой. Благодаря этому во многих случаях можно увеличить производительность, задействовать некоторые скрытые возможности и повысить стабильность работы видеокарт. NiBiTor также выводит подробнейшую информацию о графических адаптерах.

В последней версии добавлена поддержка карт GeForce 8800 GT PCI-E, Quadro FX3450 PCI-E, Quadro FX4000 PCI-E, GeForce 8400M PCI-E и GeForce 8700M GT PCI-E.

Додано: 05.11.2007 02:02
Rona
Поміняти FSB достатньо просто. Треба зайти в BIOS (нажати Del). Після цього зайти в лункт меню, який дозволить міняти FSB або Clock Speed. Вона поиблизно 66-133 МГц. Можна його поміняти, враховуючи коефіцієнт множення. Він якраз під FSB.Якщо немає зайти на сайт виробника процессора.

Але з тим треба бути обережним.[/img]