Під ідеальною мається на увазі вода, яка найкраще придатна до повсякденного вживання, пиття.
Тут далеко не все просто...
Скажімо по мізунській версії Горянка за складом найближча до "клітинної" рідини організму, тому є найпридатнішою.
Як на мене не переконливий аргумент, бо тоді можна би було сказати, що свіжа людська кров - ідеальна їжа

Все таки людина має певну травну систему, котра так чи інакше видозмінює все що до неї потрапляє.
Не кожна вода є ідеальною для конкретної людини. Залежить від віку, від стану організму. Я також схиляюсь, що корисною і "природною" є вода до якої організм звик. Якщо звичайно вона не виходить за рамки норм.
Тобто наприклад мені приємна вода "мізунська-сколівська-трускавецька", але зустрічав і людей котрі не можуть пити Горянку - відчувають вміст звичної нам органіки настільки, що кажуть "всеодно що пити бензин".
В той час я не можу пити воду Рогатинську - для мене вона занадто тверда. Відчуваю смак вапна

А місцеві мешканці її залюбки вживають.
Довгий час вживав водогінну воду, потім купив фільтр для води і почав пити очищену ним воду.
Це наше майбутнє

Навколишнє середовище все більш забруднюється. Джерела води "приватизовуються".
З часом буде дорого купувати для харчування. Звичайно Долині то не скоро загрожує, але в багатьох містах використання тільки бутильованої - реальність.
До речі вода з найчистішого джерела що зберігається невідомо яким способом - не завжди корисна. Цілком можна і отруїтись, особливо в спеку.
Тому трішки здивували оголошення по радіо про проект забезпечення хворих дітей бутильованою водою. На мою думку, правильнішим було би модернізація водопровідних мереж і встановлення очисних систем. А тут, прости Господи, вбачив чиєсь бажання забезпечити збут "консервованої" води...
Чув, що коли в Долині запускали пивзавод, то хотіли брати воду для пива саме з цього джерела
До води для виготовлення пива досить складні вимоги. Набагато складніші ніж просто "безпечна до пиття".
Якщо вода буде не така як потрібно, наприклад занадто м'яка - пиво буде не смачне.
здається якихось металів
Т.з. "екологія" - дуже комплексне питання. Туди входить все середовище. І що п'ємо, і чим дихаємо. Нема змісту вирішень проблем "частково". Тобто ІМХО смішно мешкати скажімо в центрі Львов, дихати смогом і боятись свинцю в віконних рамах

Чи пити бутильовану воду з джерел мезолітських горизонтів і при цьому палити (хоч би пасивно)...
Теж чув слухи про важкі метали в джерелі. Але може повірити, що дихаючи спаленим листям і травою, котру традиційно аборигени палять двічі на рік - Вам не страшна вода навіть з ракетних шахт
Більше довіряйте своєму імунітету

Скажімо я частково знайомий з системами водопостачання дитячих закладів. В одному з них - мережі зроблені так, що є загроза розвитку легіонелли (збудника важкої хвороби). Ще в одному зустрівся з тим, що вода з басейну (в котрому покупались навіть дорослі дяді) попадала в водопровідну мережу на кухню (здається вже усунули

)
Це кілька прикладів. Таких випадків неграмотного спорудження мереж водопостачання і каналізації в районі - сотні!
Це тільки щодо води, а ще купу об'єктів труять повітря і грунт... Тобто веду до того, що все набагато серйозніше ніж просто важкі метали чи нітрати десь в криниці... Але імунітет Вас рятує... Не потрібно параної